Den nya nageltrenden

Och så hittade den svenska kvinnan till salongen till slut. Frisören har hon sedan länge haft i telefonboken men numera har hennes lista på kroppsterapeuter vuxit.

Framför allt är det naglarna som nu står överst på många kvinnors önskelista. En trend som genomsyrar webben och trottoarer, långt ifrån röda mattans bling.

Oavsett om det är våra sociala medier som fått oss att återupptäcka oss själva och våra kroppsdelar, eller bara en ren trend, så är det tydligt att vi börjat fira våra naglar.

Stilen skiljer så här lika ofta som i modet. Anhängarna är många som till exempel hakat på Cara-trenden med svarta, gotiska naglar. Fröken Delevigne är inte bara en av världens bäst betalda modeller för tillfället, hon har också över 12,6 miljoner följare på Instagram.

Skönhetsmärken har inte varit sena att haka på när en halv promille av Caras anhängare har siktet inställt på skönhetshyllan. Idag säljer svarta, kornblå och smutsgröna nagllack som aldrig förr. Om det nu är färgen som Cara själv bär för dagen så klart.

Gwen Stefani gör naglarna på salong i LA.
Gwen Stefani gör naglarna på salong i LA.
Behandlingar till förmånliga priser

Men alla uppskattar inte punk-rock-chic. Ta den andra änden av nagelentusiasterna och då kommer vi osökt in på TV-familjen Kardashian. Med Chloe och Kim i spetsen har den franska manikyren fått två nya ansikten.

Målade naglar, vita tippar och ständiga nagellacksbyten kräver dock en viss disciplin. En slags vardagsrutin som inte alltid är så lätt att hantera själv. Här kommer salongen in i bilden.

Foto: All Over Press
Khloé Kardashian och Jessica Alba är två välkända nagelälskare som vet hur de ska visa upp sina nymanikyrerade händer på röda mattan.

Ta dig en titt runt den lokala gallerian och här har det ploppat upp mer än ett nagelställe. Nu är det inte bara frisörsalonger som lockar våra beautygener.

Tack vare utländska nagelinfluenser från bland annat Vietnam, Thailand och USA har utbudet nagelsalonger ökat drastiskt runtom i landet. Detta är också gynnsamt för oss konsumenter som nu kan botanisera bland behandlingar till förmånliga priser.

Sett till säsongens nya modevibbar är det nu vi uppmuntras experimentera med våra nagelval. Välj färg, välj fransk eller ändra inför varje tillfälle – men vad du än gör kan det vara läge att underhålla naglarna då och då. Ingen gör det bättre än experterna på salongen.

Här visar supermodellen Cara Delevigne upp sina punk-rockiga naglar på sin Instagram. Att bilden fått över 325 000 likes är inga konstigheter i hennes värld.
Här visar supermodellen Cara Delevigne upp sina punk-rockiga naglar på sin Instagram. Att bilden fått över 325 000 likes är inga konstigheter i hennes värld.

Foto: Alamy, All Over Press, Faksimile Instagram

Ricki Petrini
Publicerad: 20 maj 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp