Dockliknande fransar á la Rebecca & Fiona

Efter att ha samarbetat ihop i flera år bestämde sig make up-artisten och entreprenören Gabriella Elio och dj-duon Rebecca och Fiona att slå sina kloka huvuden ihop för att tillsammans skapa en lösögonfrans som matchar poptjejernas spektakulära stil.

– Vi har alltid varit ute efter så stora lösögonfransar som möjligt, men det har inte funnits på den svenska marknaden. Därför brukade vi alltid passa på att köpa på oss en massa fransar när vi besökte peruk- och dragbutiker i New York och Los Angeles, berättar Rebecca för improveme.se.

Privat bär tjejerna i princip aldrig smink eftersom de menar att de ofta känner sig vackra och fräscha ändå. Därför tycker Rebecca och Fiona att det är extra roligt att klä upp sig när det vankas spelningar eller plåtningar.

– Det är kul att vara snygg för man känner sig starkare och gladare då. Vi inspireras mycket av 1960-talet med dockliknande fransar á la Twiggy, säger Fiona och Rebecca fyller i:

– Det i kombination med det smutsiga från 90-talet är väldigt mycket vi. Klassiska stilikoner är snygga, men vi vill ändå göra vår egen grej. Vi vill inte klä ut oss, utan klä upp oss.

Sweed800x400_4

Gabriella Elio tipsar om hur du på bästa sätt fäster dina lösögonfransar:

Sweed800x400_1

Steg 1. Börja med att applicera allt smink som vanligt med undantag från mascara. Böj upp dina egna ögonfransar och ta loss lösfransen från förpackningen. Mät fransen mot ögat och kapa den vid den yttre kanten om den är för lång.

Sweed800x400_2

Steg 2. Håll i båda ändarna och böj till fransen i några sekunder. Applicera sedan limmet och låt torka lite i en halv minut.

Sweed800x400_3

Steg 3. Placera lösfransen så nära dina egna fransar som möjligt. Börja med att fästa i mitten och tryck sedan försiktigt dit ändarna. Ta hjälp av en pincett om du behöver. Avsluta med ett lager mascara för att dina egna fransar ska smälta ihop med lösfransarna.

Lösögonfransarna från Sweed Lashes ska hålla i upp till tio användningar om du sköter dem rätt.

– Många tror att de ska tvätta av fransarna med makeuprengöring efter de använts, men det är fel. Fransarna ska aldrig komma i kontakt med vatten, utan det är istället att plocka bort dem försiktigt för att sedan pilla bort alla limrester som är tricket, berättar Gabriella Elio.

Sweed Lashes Rebecca & Fiona Edition kostar 149 kronor och säljs exklusivt på Åhléns City. Överskottet går oavkortat till organisationen Kvinna till kvinna som stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden.

Isabella Eklöf
Publicerad: 21 maj 2015

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige