Få bort ditt trendiga glitterlack på ett kick

Så fort vi går över från sommar till höst och sedan vinter så händer det något med oss svenskar. Framförallt kvinnorna. För under den mörka årstiden vill vi glittra ikapp med julgransglitter och kulor. Vi frossar i paljetter och glitter.

glitterdroppar

Trenden bland nagellack just nu är matta eller glittriga. Gillar man inte det ena kanske man älskar det andra. Eller kör på med helt vanligt lack. Om man nu tycker att glittriga naglar är grejen och målar loss så har man säkert även upptäckt hur knepigt det kan vara att få bort glittret när man tröttnat. För om vanliga nagellack lätt skavs av, så sitter nagellack med glitter som berget!

Snygga lack från OPIs kollektion Starlight.
Snygga lack från OPIs kollektion Starlight.

Men förtvivla icke, vi har tipsen som gör att du får bort gammalt lack utan att slita ditt hår.

Första steget för att slippa glittra fram till påsk är förberedelserna:

1. Underlaget. Om man ska ha vanligt nagellack är det smart att ha ett matt underlack som gör ytan mer porös så att färgen sitter bättre. Men om du kör glitter bör du tänka tvärtom. De glittriga lacken har en limliknande formula som gör att glittret stannar kvar och inte ramlar av när du bär det. Det är det här som gör att det är så svårt att gå bort det. Grundar du med ett glansigt underlack däremot så får inte lim-formulan lika fast grepp om din nagel.

2. När du målar naglarna i vanliga fall ser man ju till att få bort alla rester från olja (till exempel nagelbandsolja) och fett för att nagellacket ska fästa bättre. Ta bort det även om du målar med glitter (man vill ju ändå ha viss hållbarhet), men man behöver inte vara riktigt lika noggrann utan det funkar att ta med en bit papper eller bomull utan att ha dränkt den i rengöring. Dels skyddar du nagelbädden och dels får du bort lacket enklare.

glitternaglar

När du sedan är sugen på att ta bort lacket (det som passade på festen i helgen, kanske inte känns lika rätt på måndagens möte på kontoret) gör då så här:

1. Rugga upp ytan lite. Ge den allra översta lagret en match, men bara där så att du inte skadar nageln.

2. Dränk in bomullstussar med remover som du placerar på naglarna. Omslut med aluminiumfolie så det blir små paket. Aluminiumet påskyndar processen och tillsätter du lite värme går det ännu fortare. Sitt med nagelpacketen 3-5 minuter medan du kollar tv eller annat och voilá, när du öppnar så bör glittret ha släppt taget om dina naglar.

Louise Flinck
Publicerad: 10 november 2015

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip