Gwen Stefani hjärta Urban Decay

Även om Gwen Stefani gärna byter klädstil ofta och färgar hårtopparna i blått mellan varven, så ser makeupen likadan ut som den alltid gjort. Det är nude och röda läppar samt svart mascara som gäller. Denna sminkning kommer från det gamla Hollywood med stjärnor som Marilyn Monroe och gamla filmer som Gwen varit besatt av sedan hon var hon var liten.

gwenstefani

Gwen berättar att produkterna hon tagit fram i samarbete med Urban Decay är sådant hon använder själv. Därför blev det många neutrala nude-färger i ögonskuggspaletten. För som hon själv säger ”det är inte många människor som passar i galna färger”.
palett-nara

Stjärnan berättar hur hon själv använder paletten:

gwen-selfie

“[Study] är min bas, den använder jag på ögonlocket. Sedan lägger jag [Baby] i motten på ögonlocket om jag vill ha mer skimmer. Jag har [Pop] högst upp. I globlinjen använder jag [Stark, Anaheim och Zone] och [Skimp] är faktiskt en färg jag använt redan sedan tidigare – det är som en sorts highlighter. Sedan har man [Blonde] som är den riktiga highlightern. Jag ville även ha med några klara starka färger, men bara sådana jag själv skulle använda, som den rosa [Harajuku] och den guldfärgade [1987]. Det för att jag själv använde guld mycket under Rock Steady ”(album som kom 2001).

gwen-1

Gwen Stefani berättar att hon älskade hela processen med att designa och ta fram smink tillsammans med Urban Decay och att hon nu blivit girig och vill göra mer. Det är nog inte helt osannolikt att vi kommer att få ser mer av detta samarbete framöver.

Louise Flinck
Publicerad: 4 november 2015
Foto: All Over Press

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige