Nu kan du prova smink utan att sminka dig

Har du alltid undrat över om du passar i lila ögonskugga, mörka ögonbryn eller nudefärgade läppar, men alltid varit för feg för att ta steget och testa? Nu kan du enkelt ta reda på svaret med några få knapptryckningar på din mobil.

Glöm alla gamla virtuella förvandlingar där resultatet blir mer clownigt än snyggt. Genom en världsomfattande studie har L’Oréal tagit fram appen Makeup Genius för att underlätta ditt makeup-användande.

Hur funkar den?

Tack vare en ansiktsspårningsalgoritm som gör det möjligt att fånga och följa dina ansiktsrörelser kan du testa makeup direkt i mobilen. Du kan sedan röra dig som vanligt för att se hur sminker följer med beroende på hur du vrider ansiktet.

Ler du följer läppstiftet med och blundar du kan du spana in hur ögonskuggan ser ut på ögonlocket. Detta är möjligt då appen fångar upp ansiktspunkter och ansiktsuttryck vilket gör att makeupen flyttar sig med dig på ett realistiskt sätt.

Loreal800x500

Så gör du:

Steg 1. Öppna appen och scanna av ditt ansikte.

Steg 2. Välj om du vill testa en enskild produkt eller om du vill prova en hel look. Du kan också med hjälp av mobilkameran scanna av en vara i butik för att se om den passar just dig.

Steg 3. Gillar du det du ser? Nu har du möjlighet att klicka hem produkterna och lära dig applicera looken på egen hand genom tutorials i appen. Passa också på att ta en snygg selfie och dela i dina sociala medier!

Isabella Eklöf & Louise Flinck
Publicerad: 5 juni 2015

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige