Nu kommer Skandinaviens första makeup-märke för mörkhyade

Den 30-åriga makeupartisten, Diarry Maréna, var missnöjd med det selektiva utbudet av produkter anpassade för mörk hud. Hon bestämde sig därför för att ta saken i egna händer.

Efter sex års slit och ständigt sökande världen över efter någon som kunde verkliggöra hennes vision, skapades Maréna Beauté – Skandinaviens första kosmetikmärke som är specifikt anpassat för kvinnor med mörkare hudtoner.

– Som makeupartist har jag koll på de flesta kosmetikmärkena och vet att efterfrågan för fler nyanser har varit stor, säger hon.

Under sina 13 år som makeupartist för bland annat Kicks och Estée Lauder, fick senegalesiskan bemöta många otillfredsställda kunder. Hon fann inga problem med att nöja kunder med ljusare hudtoner, men de mörka lämnade alltid henne med sura miner. Bland ett hav av hundratals produkter kunde hon ändå inte hitta de perfekta nyanserna att rekommendera.

Diarry Maréna är grundaren till skönhetsmärket Maréna Beauté.

– Jag skämdes verkligen. När jag fick frågor från kvinnor med mörk hud kunde jag inte hänvisa till några produkter. Jag lärde mig tricket att blanda ihop flera olika underlag som matchade min egen hudton, men jag visste inte hur jag skulle kunna förmedla samma tillvägagångssätt för mina kunder. Det skulle kosta dem skjortan att behöva köpa flera foundations, förklarar hon.

När hon efter tio år som makeupartist försökt påverka till förändring bland större kosmetikmärken, utan resultat, bestämde hon sig för att tillgodose behovet.

Maréna Beauté blev namnet på kosmetikmärket som Diarry har jobbat med i nu snart sex år för att fylla gapet som hon upplevde i den svenska kosmetikmarknaden.

– Produkterna lanserades nyligen och jag är jätteglad över den positiva responsen.

Produkterna från Maréna Beauté kommer i sex olika nyanser.

När vi frågar vad som skiljer Maréna Beauté från andra kosmetikmärken med produkter för mörkhyade berättar hon att de har arbetat hårt med att framställa de rätta kombinationerna av pigment som tilltalar den större skalan av mörka hudtoner.

– Skillnaden ligger ju i ingredienserna där vi har gått in och jobbat riktigt djupt och noggrant med pigmenten. Vi har främst strävat efter att komma ifrån den gråa och orangea finishen som vissa produkter kan ge.

I framtiden vill Diarry erbjuda hela 18 nyanser för en smidig sammansmältning med ens naturliga hudfärg. Hittills består Maréna Beauté av kompakta krämfoundations, puder, samt rouger – alla i sex olika nyanser.

Klicka fram dig till produkterna här för att se vilken färgton som passar dig bäst.

Dagmawit Alemayehu
Publicerad: 18 juni 2015

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige