Piffa sminkhyllan med vackra borstar

Trötta borstar med avskavd färg och spretiga, sträva strån är tyvärr en vanlig syn i många kvinnors sminknecessär och få bemödar sig med att lägga ner tid (och pengar) på att köpa nya, fräscha borstar. Men nu finns nyheter på den svenska marknaden som garanterat kommer göra inhandlandet av nya redskap till en roligare affär.

Stråna är mjuka och varje skaft är skapat av återvunnet trä. De är därefter handmålade vilket gör varje borste unik.

För fyra år sedan startade makeup-artisten Miriam Jacks en egen linje med mjuka borstar med handmålade skaft. Hon hade helt enkelt tröttnat på att inte kunna urskilja sina egna borstar från andras när hon sminkade sina modeller och bestämde sig för att lägga lite krut på en unik och färgstark design.

Jacks beauty line består av 17 olika borstar och penslar anpassade efter de behov som uppstår i makeup-sammanhang. De flesta av penslarna är veganska och 7 av dem innehåller en mix av gethår. Borstarna säljs på salonger runt om i landet, på gorganic.se och på wonderhair.se. Priset ligger mellan 145 och 590 kronor.

Borstar800x400_2

Många av oss har nog upplevt det bekymmer som uppstår när vi ska måla på ytterligare en färg på ögonlocket med en pensel som redan är full med färg från en annan skugga. Vera Mona Color Switch är en svamp som snabbt och smidigt rengör borstarna från överbliven färg. Allt du behöver göra är att dra borsten mot svampen för att se färgen försvinna. Svampen kan sedan rengöras med tvål och vatten eller bytas ut mot en ny när den känns ofräsch. Produkten finns bland annat på eleven.se och kostar tvåhundra kronor.

Värt att komma ihåg är att svampen inte ersätter den tvätt av borstar som bör ske cirka varannan vecka ändå. Rengör dem med ljummet vatten och mild tvål eller schampo för borstar med äkta hår eller diskmedel för syntethår. Tänk på att inte ställa borstarna när de torkar utan lägg dem istället plant på en handduk. Risken finns annars att limmet som håller stråna på plats löses upp.

Isabella Eklöf
Publicerad: 19 juni 2015

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige