Skulptera fram din snyggaste ansiktsform

Att skulptera fram sin optimala ansiktsform med hjälp av olika skuggor har varit populärt i några år vid det här laget. Trenden verkar hålla i sig och vi använder contouring som aldrig förr för att få fram vårt snyggaste jag.

Förr satte man rouge på kinderna och så fick det vara bra med det. Nu är det en hel palett av färger man använder sig av för att få fram kindknotorna, bredda eller minska näsan, trolla bort eventuella dubbelhakor och lyfta ögonen. Allt med hjälp av skuggteknik.

Isadoras nya palett heter Face Sculptor Nude och kostar 199 kronor.

Isadora har kommit ut med sin höstversion av skulpteringspaletten. I vårens skuggor gick mer åt det korallfärgade hållet är höstens dovare och mattare. Som en extra hjälp har de även tagit fram en skiss av hur du ska lägga skuggorna för snyggast resultat.

Countour: definierar och skulpterar. Bronzer: Ger värme och mjukar upp. Highlighter: Ljusar upp och förstärker.

Ett grundtips är att dutta den ljusaste färgen (highligtern) på de högsta partierna i ansiktet och den mörkaste(contour) på områdena längst ut. Bronzern är mest för att ge värme till ansiktet och mjuka upp resten av skulpteringen. Se till att blanda färgerna med en schysst borste så du inte får skarpa kanter mellan skuggorna, det är aldrig snyggt.

För den ovane kan det verka svårt att få till de där skuggorna på ett snyggt sätt. Men regeln är att ta hellre för lite tills du lärt dig, än att brassa på med en massa färg och få ett ansikte som snarare påminner om en tavla av Picasso än Leonardo da Vinci.

Picasso eller daVinci, smaken är som baken men gubben Leo kunde det här med skuggor till fulländning.
Redaktionen
Publicerad: 2 juni 2023

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp