Sno sommarstilen av superheta Alicia

Det har gått två år sedan vi senast fick se Alicia Vikander i en svensk filmproduktion. Då spelade hon en av rollerna i dramat ”Hotell” där bland andra David Denick och Simon J Berger även medverkade.

Men trots att de svenska rollbesättarna troligtvis gjort vad de kunnat för att locka hem den 26-åriga skönheten igen har hon valt att satsa på en karriär på andra sidan Atlanten. Under de senaste åren har vi kunnat se Alicia i storfilmer som ”Anna Karenina”, ”Testament of youth” och nu senast ”Ex Machina” där hon spelade robot.

Nyligen kom även nyheten om att skådespelerskan kommer att inneha en av rollerna i den kommande ”Bourne”-filmen som enligt Expressen räknas som en av världens mest eftertraktade produktioner. Den som väntar på nytt på hemmaplan från Alicia lär därför få vänta.

Förutom att Alicia är en fantastisk skådespelerska råkar hon också vara strålande vacker med en hy att döda för. Därför har vi knappast svårt att tänka oss att skönheten fick enhel del blickar på sig när hon i våras dök upp på röda mattan till amfAR-galan i Cannes.

Vill du också få en sommarfräsch look á la Alicia? Följ vår enkla steg-för-steg-guide.

Face Sculptor Sun Glow från IsaDora kostar 199 kronor. Max Factor Smokey Eye Drama Kit i färgen “Sumptous Golds” finns i butik vecka 33 för 149 kronor.

Steg 1. Eftersom solen lyst med sin frånvaro under större delen av den svenska sommaren hittills gör vi bäst i att fuska fram en snygg bränna. Med IsaDoras Face Sculptor Sun Glow kan du både skapa konturer i ansiktet och få ett solkysst glow på samma gång. Avsluta med lite rosa mitt på kinderna.

Steg 2. Senare i sommar lanserar Max Factor Smokey Eye Drama Kit i skimrande färger som snabbt trollar fram pigga ögon. Applicera den ljusaste färgen närmas ögonvrån och jobba dig utåt med skuggan i guld för att avsluta med den mörkaste i ytterkanten.

Ardells Brow Defining Powder är lättapplicerat och kostar bara 80 kronor. Avsluta looken med Fanomenal Lashes Mascara från No7 som kostar 169 kronor och Lumenes Raspberry Mirace Lip Perfector i färgen “Warm Summer Day” från Lumene, 99 kronor.

Steg 3. Täta, mörka bryn fixas lättast med en skugga. Doppa applikatorn i färgen och fyll i brynets kant på undersidan. Borsta sedan överbliven färg uppåt i brynet för att få ett så naturligt resultat som möjligt.

Steg 4. Måla på två lager mascara på ögonfransarna. Fanomenal Lashes från No7 separerar fransarna fint och har en förlängande effekt. Den är därför perfekt för en lite mer diskret look. Avsluta sminkningen med Lumenes underbara läppbalsam Raspberry Mirace Lip Perfector i färgen med det passande namnet “Warm Summer Day” som både doftar av och har en diskret smak av hallon.

Isabella Eklöf
Publicerad: 27 juni 2015
Foto: AOP

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige