Sommarens chicaste makeup är exotisk

Under vinterhalvåret sminkar vi svenskar oss gärna i bruna och lite dovare jordtoner. Eventuellt chockar man omgivningen med ett knallrött läppstift och sotade ögon. Annars vi ofta naturlig makeup för att matcha våra svarta outfits och vinterbleka ansikten. Men så fort solen och värmen tittar fram älskar vi att klä oss i starkare färger och sätta färg på allt vi kommer åt. Så även på naglar och i ansiktet.

Orange är en het sommarfärg som står sig ursnyggt till solbrännan. Vare sig den är äkta eller faux med brun-utan-sol. Make Up Store presenterar nu sina sommarlooker i butik. En av dessa looker stod makeupartisten Linda Hallberg för. Nämligen den som heter ”Exotic Chic”. Den består av bruna, gula och röda toner och som kronan på verket, grädden på moset eller vad man nu vill säga, så tronar ett knallorange läppstift.

En som också gillar och flitigt använder orange och brunbrända toner är ursnygga Jessica Alba. Hon är alltid fräsch och sexig och med en knallig mun sätter hon verkligen pricken över i’et

Så om du inte är solbränd redan (i maj bleknade man snarare än blev fräscht solbrun), så fuska fram färg med en bra brun-utan-sol, lägg bronzer på kinderna och jobba sedan vidare med Make Up Stores färgpalett för en exotisk look.

Louise Flinck
Publicerad: 29 juli 2015

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på