Test: Vattenfasta mascaror

De flesta av oss kanske inte är så himla brydda om hur vi ser ut när vi ska till beachen för att sola o bada. Vem orkar fixa håret när man ändå ska blöta ner det liksom? Men en sak de flesta kvinnor är överens om är att vi gärna har färg på ögonfransarna även på stranden.

En vattenfast mascara ska ju dessutom klara att stå emot tårar, regn och svett. Improvemes redaktion har utsatt 7 stycken mascaror för hårda prov med tårar från romantiska chickflicks, allergitårar, bad och regn. Många vattenfasta mascaror är blötare än vanliga att måla med, så att ha en tops eller två i beredskap för att ta bort överflöd är ett hett tips.

Kriterierna de skulle uppfylla var *vattentålighet, *resultat av applicering, *om mascaran är enkel att få bort, *samt hur den sitter under dagen.

Maybelline The Colossal Waterproof

Den här mascaran ger testets maffigaste fransar. Långa, separerade och snygga. Dock har den en tendens att smeta av sig på ögonlocket under dagen. Håller inte riktigt vid bad. Lämnar en grå skugga kvar efter tvätt så man får ta en extra gång för att få bort alla mascararester. Men fransarna blir som sagt snygga.

Betyg: 3+

Maybelline Illegal Length Waterproof

Onödigt lång borste men när man fått in räcka knycken blir fransarna långa och täta. Lite kladdig och blöt att måla med första gångerna. Mascaran sitter bra hela dagen och smular inte. Står emot tårar och bad. Enkel att tvätta bort.

Betyg: 4

 

L’Oreal False Lash Wings Waterproof

Ögonfransarna blir både långa och täta av False lash wings. Separerar enkelt fransarna med hjälp av ”kammen” på ena sidan av borsten. Enkel att tvätta bort och håller för både glädjetårar och badkarsbad (nej det där med havet har varit svårt att få till). Sitter som en smäck hela dagen utan att bli stela och klibbiga. Vår favorit.

Betyg: 5

L’Oreal L’Oreal Volume Million Lashes

Med ett namn som en miljon fransar tror man på wow-effekt. Nej den uteblir tyvärr. Fransarna blir fint separerade och svarta. En mellanmascara helt enkelt. Dock enkel att tvätta av och sitter bra under dagen.

Betyg: 3+

Max Factor 2000 Calorie Waterproof Volume

En mascara som ger viss volym till fransarna. Det är dock svårt att få den väldigt täta borsten att släppa ifrån sig färgen. Det är en hel del pill för att få pli på frallorna med den här. Bra för den som gillar naturliga ögonfransar. Enkel att tvätta bort. Sitter helt okej.

Betyg: 3

Max Factor Masterpiece High Definition Waterproof

Smidig borste som passar de flesta. Ger bra med svärta, separerade och fina fransar. Håller bra i våra vattentester. Plus för snygg och oklumpig hylsa.

Betyg: 4

 

Max Factor False Lash Effect Waterproof

Borsten är tjock och kanske inte för alla till en början. Men när man kommit på tekniken fångar den enkelt upp fransarna och gör dem fylliga och långa. Dock kan den vara ganska blöt att måla med men med lite jobb får man jättesnygga flirtfransar. Håller för en dag på stranden såväl som till sorgliga filmer och glädjetårar vid idrottsevenemang. Enkel att tvätta bort.

Betyg: 4+

 

Isadora Build-up Mascara Extra Volume 100% Waterproof

Till skillnad från Isadoras vanliga mascaror är den här knepig att få ett bra resultat med. Den ska byggas upp, men eftersom borsten är så tät vill den inte ge mycket till volym eller längd då mascaran hellre sitter kvar på borsten än lägger sig på ögonfransarna. Men efter en del trix blir det ett naturligt resultat, dock inget för den som vill ha långa och svepande ögonfransar.

Betyg: 3

Louise Flinck
Publicerad: 21 juli 2015

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på