Marie Serneholt peppar dig under december

Är du bra på att peppa och de du tycker om komplimanger? I en undersökning som Glossybox gjort anser cirka 40% att de är bra på att ge andra uppskattning, medan drygt 51 % skulle vilja bli ännu bättre på att visa sin uppskattning för människor i ens närhet.

glossybox

Just komplimanger och positivitet är något Glossybox satsar extra mycket på så här under årets sista månad när vi vill vara lite extra snälla mot varandra. Decemberboxen är fylld med komplimanger och fina ord som medlemmar fått dela med sig av.

marieserneholt

En som verkligen utstrålar positivitet och ett glatt humör är Marie Serneholt. Så att hon frontar The Positive Box känns som en självklarhet.

– Jag tycker det är viktigt att ge varandra uppskattning och pepp och försöker ge komplimanger och tala om för personer att de är fina så ofta jag kan. Småsaker kan tyckas, men några ord kan betyda så mycket för någon annan. Ibland har man ingen aning om hur mycket det kan betyda just den dagen, förklarar Marie.

marie-boxar

Men det är inte bara andra som ska uppskattas och som man ska vara snäll mot. Nej snällheten mot dig själv är minst lika viktig, om inte ännu viktigare än den du visar andra. Att börja med sig själv är ofta en bra start på att kunna ge andra uppskattning och pepp.

I undersökningen Glossybox gjort säger 76% att det är viktigt, eller väldigt viktigt att ge sig själv uppskattning när det gäller utseende men bara 12 % gör det regelbundet i vardagen. Drygt 41 % gör det dock när de har en bra dag eller fixat sig lite extra.

komplimanger

När det kommer till generell uppskattning av sig själv är man lite nådigare och ungefär hälften ger sig generell uppskattning och pepp ofta eller ibland. På frågan om de skulle välja förändra sitt beteende kring självuppskattning är 19 % nöjda med hur de gör idag, men 72 % skulle vilja bli ännu bättre.

Louise Flinck
Publicerad: 4 december 2015

Skönhet från ditt kök

Så fixar du looken hemma!