Vem firar du mors dag med?

Mors dag-firandet är i full gång och många länder har redan hunnit hylla deras favoritkvinna till mamma.

Men det är inte bara genetik som knyter bandet mellan barn och mor. Det visar en studie utförd av Glossybox Research. I en undersökningen fick 2136 prenumeranter svara på frågor kring mors dag-firandet, där det framgick att var tredje person faktiskt firar någon annan än deras biologiska mamma.

Deltagarna nämnde att mor- och farmödrar, svärmödrar, bonusmammor, systrar och väninnor var några (utöver deras mammor) av de kvinnor som de valde att hylla dagen till ära.

En annan intressant upptäckt var att fler uppskattade sina mödrar ännu mer när de själva fick barn, men att firandet även blev viktigare ju äldre de själva blev. Tvåbarnsmamman, Carolina Gynning, som fått äran att designa juni månads Glossybox, berättar att mors-dag är ett bra tillfälle att visa extra uppskattning till betydelsefulla kvinnor i hennes liv.

– Som både mamma och dotter har jag firat Mors Dag många gånger, och jag kan hålla med om att dagen känns ännu lite mer speciell sedan jag fick egna barn. Jag tycker att det är en viktig dag och ett ypperligt tillfälle att visa uppskattning till en mycket betydelsefull person i sitt liv, säger Carolina Gynning.

Andra upptäckter var att 31 maj, då mors dag infaller, är ett viktigt datum för många. Hela 96 procent berättade att dagen skulle hyllas på ett speciellt vis, och gärna med skönhetsprodukter i fina förpackningar, berättar Victoria Senkpiel, Managing Director på Glossybox.

– Att många uppskattar att både ge och att få en skönhetsrelaterad produkt är något vi sett i tidigare sammanhang men intressant att se hur högt andra icke-materiella saker värdesätts, som att bli bjuden på hemlagad middag eller annan typ av kvalitetstid med sina nära och kära.

Redaktionen håller med om att alla sorters presenter kan vara på sin plats, men som skönhetsbejakande magasin kan vi inte hjälpa att skämma bort våra egna mödrar med en eller annan skönhetsprodukt.

Vem ska du bombardera med kärlek sista dagen i maj? I bildspelet har vi sammanställt några alternativ för dig som vill överösa din signifikanta andra med beauty produkter.

Dagmawit Alemayehu
Publicerad: 26 maj 2015

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige