Så får du Paolos superkropp – på 15 minuter

Så fick Paolo Roberto superkroppen.
Nu avslöjar den tidigare proffsboxaren sina bästa träningsknep.
Och bäst av allt: alla kan tillämpa dem.

Paolo Roberto, 49, är en före detta elitidrottsman. Som proffsboxare hörde han till de tio bästa i världen i sin viktklass så vi andra kanske inte ska räkna med samma strålande resultat som restaurangentreprenören uppvisar med sin träning.

Men Palo menar att det inte behöver vara så krångligt att komma i form. I en intervju i Expressen delar han med sig av sina bästa träningstips för att hitta formen.

LÄS MER: Oron på slottet: ”Silvia kan inte sluta gråta”

Hemligheten är korta, dagliga träningspass – och ingen gymutrustning behövs.
– Den dagen du börjar träna för att du älskar din kropp och inte för att du hatar den, då kommer du ta rätt beslut, säger Paolo som på allvar ville komma i form igen då han var nybliven småbarnspappa.

– Jag tänkte, ”Nä nu jävlar”. Då bestämde jag mig för minst en kvart om dagen. Form är en färskvara, och det går ganska snabbt att förstöra den, säger Paolo Roberto.

Han berättar att hans filosofi bakom träningen inte handlar om att han ”ska bli ung igen” utan för honom handlar det om att han ska bli gammal.

LÄS MER: Bild-Extra: Paolo Robertos heta pastamys med nya kärleken

Han ha utvecklat en egen träningsapp ”15 med Paolo” och där tipsar han; träna ofta och intensivt, använd kroppsvikten i stället för gymutrustning, sluta fokusera på att få magrutor.

paolo_traning_stor
– Jag tycker att, under alldeles för lång tid har den här fitnessindustrin fått diktera reglerna för hur man ska träna. Det handlar bara om hur kroppen ska se ut, inte hur den mår. Biceps och magrutor, det är relativt oväsentligt. För mycket av den idén om träning motverkar egentligen välmående, säger Paolo Roberto som förespråkar kvartslånga, dagliga träningspass där rörlighet, kondition och balans är lika viktiga som styrka.

– Rent praktiskt handlar det om att du måste träna kroppen som en enhet, du kan inte träna den som separata delar. Kroppens muskler är ju sammansatta med varandra, de går inte att koppla loss, säger han och lägger till:

LÄS MER: Chris O’Neills kämpiga kroppskris – gaser i magen!

– Du kan köpa hur jävla många gymkort du vill, använder du dem inte så kommer det inte hända någonting. Därför är det bättre att träna hemma. Just nu är det ju dessutom jätteskönt att träna utomhus, säger Paolo Roberto.

LÄS MER: Tv-kvinnan avslöjar: ”Min man dejtade prins Madeleine i hemlighet”
LÄS MER: Bild-Extra: Hannah Graafs nya lyxliv i Spanien
LÄS MER: De ärver Jerry Williams miljoner – hustrun avstår arvet

Den här artikeln publiceras i samarbete med Stoppa Pressarna – Sveriges största kändistidning på nätet!

Redaktionen
Publicerad: 19 juli 2018
Foto: IBL och Instagram

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp