Hej Snippan, nu är du i fokus

Nu är det dags att snacka om fiffi, snippan, muffen, fittan, ”där nere” eller vad man nu väljer att kalla underlivet. I augusti kör Apoteksgruppen igång ett samarbete med Svenska FN förbundets Projekt Flicka med syfte att lyfta frågor kring kvinnors och flickors hälsa.

Projekt Flicka fokuserar speciellt på kvinnors situation i Etiopien där könsstympning och tvångsgiftermål fortfarande är vanligt förekommande. Svenska FN-förbundets uppgift är framförallt att upplysa byinvånarna, och framför allt de med hög ställning i samhället om hur traditionen med könsstympning leder till ett livslångt lidande helt i onödan då det inte finns någon som helst vinning med detta.

Svenska FN-förbundet på plats i Etiopien för Projekt Flicka.

Att könsstympa innebär att man skär bort kvinnors blygdläppar och sedan syr ihop det som är över och enbart lämnar en minimal öppning där mensblod och urin kan komma ut.

Kampanjen består av en rosa necessär som säljs på Apoteksgruppen för 20 kronor där pengarna oavkortat går till projekt Flicka. Från och med septembers 2015 kommer Apoteksgruppen att skänka 10 kronor till ”Flicka” vid köp av två Apoteksgruppens egna varumärken från intimhyllan (bindor, tamponger, trosskydd, graviditets- och ägglossningstest).

Louise Flinck
Publicerad: 17 augusti 2015
Foto: Apoteksgruppen, Svenska FN-förbundet

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip