Vackra smycken vi gärna bär på julens fester

Vackra, roliga, blingiga, diskreta – vad du än föredrar för slags smycken är det en perfekt tid att önska sig ett vackert inslaget litet paket under granen. För vår det får det gärna innehålla smycken från coola svenska designern Linda Fallenius.

halsband
Pris 2 250 kronor.

Hennes handgjorda smycken ska spegla bäraren och skapa en helhet för det personliga uttrycket, men de är inte för den blyga – alla hennes smycken är ett statement.

– För mig handlar kvinnlighet om styrka och mod – därför designar jag smycken med personlighet, som inte skäms för sig – för kvinnor som vågar synas och ta plats, säger Linda.

hangen1

Förgyllt silver. Pris 1 175 kronor.

Hon arbetar främst i silver, och förgyllt silver, och tar fram sina modeller i studion på Värmdö i Stockholms skärgård. Skärgårdsnaturen är en av hennes främsta inspirationskällor.

– Skärgården är den vackraste naturen som finns. Skillnaderna mellan årstiderna, de dramatiska formerna och rörelserna tillsammans med en speciell, nordisk själfullhet vill jag spegla i mina smycken.

hangen3
Pris 3 195 kronor.
Pris 2 250 kronor.

Smyckena kan monteras ihop på olika sätt så att bäraren kan variera utseendet på sitt smycke efter humör och känsla. Vad sägs om en ring formad som en rymdraket dagar då du är glad eller kanske känner att du behöver få en extra skjuts ut i universum? Eller är du kanske hellre en kvinna som vill ha sirlighet i form av vackra löv?

ring1
Pris 1 250 kronor.
Louise Flinck
Publicerad: 26 november 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp