Europas 10 sexigaste hotellrum

Känner du dig laddad inför weekendresan med älsklingen, prospektet eller ragget? På kortsemestern tillbringas visserligen mestadels av tiden utanför hotellet. Men underskatta aldrig värdet av ett rum med hög mysfaktor. Vi har listat Europas 10 hetaste rum för alla smaker.

Först bestämmer man destination; sevärdheten man alltid drömt om att se, det lokala köket som kröner vare måltid och så klart shoppingen. Storstadsresan under sommarhalvåret är heller inte komplett utan parkhäng och en lunch i gräset.

Försommar i Europa är löjligt härligt och utbudet av huvudstäder och kulturella hubbar gör valet svårt.

Men vad händer om man vänder på det och låta ett attraktivt hotellrum förföra en på weekendresan? Online-erbjudanden och off-season-deals kan ta en medioker sängupplevelse till helt nya höjder.

Ska man nu resa i en parkonstellation kan det faktiskt vara så att de mest minnesvärda stunderna på resan sker på rummet. Kanske är det just här man blir förälskad på riktigt, hittar tillbaka till glöden i sängkammaren eller bara provar nått nytt.

Vi har därför listat kontinentens 10 sexigaste hotellrum. Från Sicilien i söder till Oslo i norr, får du här alternativen som är värda att boka för att krydda till helgresan.

Här är Europas 10 sexigaste hotellrum:

the-may-fair-edit-art

The May Fair. London, England

Kitsch möter rokoko på The May Fair i Londons hjärta. Här bor stjärnor, A-listers och andra high-rollers när de besöker den engelska huvudstaden.

 

ny-edit-weinmeister

The Weinmeister. Berlin, Tyskland

Hög coolhetsfaktor och minimalism på The Weinmeister i Berlins gamla östkvarter. Baren i lobbyn är ett hett vattenhål för kvarterens hipsterpublik medan rummen ovanför bevisar att bauhaus-influenser och funktionalism faktiskt har hög mysfaktor.

 

2 Room-The-Thief

The Thief. Oslo, Norge

Oslos internationellt kända designpärla, The Thief, är det givna valet för gästande celebriteter. Bland annat souldrottningen Mary J Blige har nämnt hotellet som ett av sina favoriter. Den norska huvudstaden tillhör kanske inte toppalternativen inför en romantisk weekend, men de sexiga rummen på The Thief gör ändå Oslo till en het kandidat.

 

feature-sexigaste

Shangri-La Hotel. Paris, Frankrike

Ett av lyxkedjans nyaste hotell i Europa öppnade man upp på promenad avstånd från Eifeltornet, så klart. Vart annars? Shangri-La vet hur man mixar romantik med en sexig vibe.

 

dangleterre-1300-760

D’Angleterre. Köpenhamn, Danmark

Det är något sexigt över hela Köpenhamn; staden som gjort kvarteren i Ködbyen till ett matmecka samtidigt som design präglar danskarnas vardag. Nyrenoverade D’Angleterre är ett klassiskt hotell med en tvist. Hög attraktionsfaktor i rum som ramas in med antika möbler och stuckatur.

 

w-exempel-1300-760

W Amsterdam, Nederländerna

W Amsterdam står klart 21 september 2015 och förväntningarna är höga på kedjans senaste tillskott i Europa. Rummen på W (se bild från Santiago, Chile) har alltid en sexig vibb för den selektiva resenären, och det viskas redan om att det nya hotellet kommer att flirta med både lokal och internationell design.

 

arai-edit-1200-700

Arai Hotel. Barcelona, Spanien

Medan många av Europas stora metropoler blivit hem för stora hotellkedjor och resorts, har Barcelona gjort sig mer känd för sina mindre boutiquehotell. Arai Hotel har en charmig hemma-hos-känsla som är svår att motstå.

 

Verdura-1200-700

Verdura Resort. Sicilien, Italien

The Verdura Resort på Sicilien ingår i The Rocco Forte Collection, som med sina intima och smakfulla hotell alltid lyckas förföra den mest svårflörtade resenären. Visst är det fortfarande sällsynt med Private Plunge Pool bland Europas resorts men på Verdura har man kryddat vissa sviter med denna lyxiga feature.

 

paris-hotel-thoumieux-1000

Hotel Thoumieux. Paris, Frankrike

Less is more” har aldrig varit en aktuell rörelse på The Thoumieux Hotel i centrala Paris. Tänk dig ett lantligt gods inrett av en designer med storhetsvansinne – tada! Ändå finns en smakfull balans och det överdådiga är hemligheten bakom hotellets höga sex appeal.

 

the-chedi-andermatt-1200-700

The Chedi Andermatt. Schweiz.

Säg hej till en ny generation mega skii chalets. The Chedi Andermatt visar att man inte behöver vara utan designfaktorn bara för att man ska åka skidor. Lägg därtill öppen eldstad, djurfäll och massivt trä. Sällan har höghöjdsatmosfär känts så attraktivt.

Ricki Petrini
Publicerad: 4 januari 2017

Skönhet från ditt kök

Så fixar du looken hemma!