5 tips för friskare naglar

Att kvinnor gillar nagellack är redan konstaterat. Men alla lack är inte vårdande och färre nagellacksborttagare har återfuktande egenskaper. Vikten av att hålla naglarna fräscha är idag mer självklart än någonsin.

Precis som antalet manikyrälskande kvinnor som söker sig till nagelsalonger har ökat, har även siffran för dedikerade nagelfantaster med bekväma ”hemma-salonger” stigit.

DIY (”do it yourself”), eller ”gör-det-själv-fenomenet” har fått sig en språngbräda vid namn Instagram och Pinterest. Dagligen uppdaterar konton som Newlypolished och Nailsartvidss med tips och korta steg-för-steg-klipp på hur du stylar naglar som proffs – i komforten av ditt eget hem.

Det sista man vill som egen-manikyrist är att lacket spricker på grund av att naglarna är i dåligt skick. Även om man försöker dölja skavankerna med ännu mer nagellack, blir det bara ännu värre på sikt.

Därför är det extra viktigt att vi vårdar de hårda keratinutväxterna till naglar, när vi inte hinner till vår favoritstylist för en snabblösning (eller när de inte hinner med oss).

Här är 5 tips som ska hjälpa dig underhålla långa och hälsosamma naglar:

1. För dig som har slitit ut naglarna under en längre period är Locycare en utmärkt produkt som vårdar på djupet. Den kosmetiska nagelgelen ser till att återfukta och jämna ut torra och knaggliga naglar samt återställer missfärgningar. Tricket ligger i produktens pH-reglerande ämnen, som bland annat extraktet från växten åbrodd bidrar till. Resultaten ser man redan efter två veckors användande.

RLocycare-Bildspel-1300x7002. Alla som fått sina naglar fixade på salongen älskar det – tills det är dags att ta bort lösnaglarna eller gellacket. Själva borttagningen kan vara slitande på nageln och bästa sättet är att låta ett proffs fila bort resterna. Då om aldrig förr är det viktigt att ge naglarna extra kärlek i form av Mavalas Mava-Flex nagelförstärkare.

RMavala-Nagel-Bildspel-1300x700

3. Vissa lider av att deras naturliga naglar har växtstopp. Detta beror ofta på att blodcirkulationen vid händerna är dålig. Ciatés Status Grow ger närande vård i form av vitaminer A, B5, C, E och F-vitaminer samt innehåller mängder av antioxidanter. Denna härliga kombination kan assistera i ökad cirkulation och följdvis påskynda nagelväxt.RCiaté-Status-Grow-Naglar-Bildspel-1300x700

 

4. Missfärgade naglar kan orsakas av en rad olika saker, där nikotin, nagellack, kemikalier eller sjukdomar som psoriasis eller nagelsvamp kan vara några av anledningarna. För att neutralisera missfärgningar kan man testa olika huskurer som en äppelcidervinäger-blandning. Gör såhär: Blanda två teskedar äppelcidervinäger, två teskedar citronjuice och en halv deciliter olivolja. Låt naglarna vila i blandningen i cirka 20 minuter medan du masserar dem. Torka sedan händerna med en handduk.

5. Äppelcidervinäger kan även hjälpa mot fotsvamp. Förbered ett varmt bad med tre deciliter äppelcidervinäger i. Låt fötterna vila i blandningen i 20-30 minuter. Det kan bränna en aning men är effektivt även mot den värsta svampinfektionen.

Dagmawit Alemayehu
Publicerad: 27 maj 2015
Foto: Foto: Alamy

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige