Frisyren vi skrattar mest åt just nu

Inte sedan det cirkulerade bilder på saker(skor, marsvin och annat) som liknar Donald Trumps löjliga frisyr, har vi skrattat så mycket åt manligt hår i sociala medier som vi gör nu. Och det alla skrattar åt är en liten tofs av syntetiskt hår. Detta hår som ska göra männen trendiga och heta a la Jared Leto anno 2014. Nu kan man nämligen skaffa sig en egen man bun utan att behöva spara ut sitt eget hår. Eller för den delen, riskera att tappa håret som vi tidigare skrivit om.

manbundblondbrun

Löshår har vi kvinnor annars haft monopol på, ja förutom tupéer då, men nu är det alltså killarnas tur. Via ett generöst erbjudande på Groupon kan man nu köpa den lilla miniperuken för 9.99 dollar, alltså cirka 87 spänn. Groupon hävdar att denna bit artificiellt hår egentligen är värd 65 dollar, vilket blir 570 svenska kronor. Så det gäller ju verkligen att passa på!

man-i-knut

För att man ska förstå hur man ska bära den medföljer en riktigt manlig instruktion:

1. Kamma håret bakåt från toppen av huvudet i liknande rörelse som om du skulle lacka om ett gammalt soffbord. (Alltså…va??)

2. Fäst tofsen vid ditt naturliga hår så som folk har fäst sig vid Arcade Fire (indieband från Kanada). (Ah, de är alltså ironiska. Hela grejen är kanske ironisk då? Eller?)

3. Använda hårnålar för att fästa din man bun. Tycker du att hårnålar känns för mainstream så kan du använda antika gem istället. ( Återigen…va? Vi är fortfarande osäkra på om de skämtar)

manbun-t

Än så länge har denna fantastiska deal inte hunnit komma upp på svenska Groupon. Men den som väntar på något gott…

Louise Flinck
Publicerad: 11 november 2015

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige