Eleganta mobilfodral och vackra smycken i snyggt samarbete

Dagens mode och design ser inte ut som för 100 år sedan. Eller ens för femtio eller tio år sedan. Med ny teknik har man tagit jättekliv inom både material och framställning, och framtiden ser minst lika spännande ut. En av teknikerna för framställning av helt nya material och skapande är 3D. Genom utskrifter med 3D teknik kan man ta fram former som annars skulle vara näst intill omöjliga, eller i alla fall väldigt svåra att annars få fram.

Ett svenskt företag som använder sig av denna teknik är Lumitoro, som designar vackra smycken. Roberto Chaves, en av grundarna av Lumitoro, förutspår att utvecklingen av material och efterbearbetning är framtiden för yrket och nyckeln till att förbättra branschen.

lumitoro1

”Jag tror att det kommer att ske en revolution med alla nya material som kommer, olika nanomaterial som inte blir smutsiga eller material som reagerar på sin omgivning, som kan flytta eller växa eller ändra sig själva och sin egen form”, säger Roberto Chaves.

Ett företag som uppmärksammat Lumitoro och dess innovativa teknik är Otterbox, som är nummer ett på skyddande fodral för mobiler i USA. I samband med sin nya kollektion fodral Strada Series, som fokuserar på den snygga designen och framförallt det maximala skyddet, så har man valt att använda sig av entreprenörer från fyra olika länder och det är där Sverige och Lumitoro kommer in i bilden.

strada9

strada2

Varumärkena har slagit sig ihop för att skapa en minidokumentär som visar hur 3D-utskrifer formar framtiden och världen som vi känner den. Strada serien ger ett elegant, djärvt och sofistikerat utbud av mobilfodral för människor som förlitar sig på sina enheter för att lyckas i sin yrken.

strada7

Det speciella med Otterbox och Strada serien är förutom den snygga designen, den trygga konstruktionen. Strada serien har ett certifierat skydd mot fall och består av tre lager. Innerlager, innerskal och ytterskal ger tillsammans med innerstöd, läderfolio och borstat stål både elegans och ultimat skydd.

strada3

strada8

Kollektionen med äkta läder, klassiska nyanser och skräddarsydda sömmar gör Strada-serien till det ultimata tillbehöret för Apple iPhone 6/6s eller Samsung GALAXY S6. Fodralen som enkelt snäpps på och av, är försedda med vertikala fack på insidan där man kan förvara sina kort.

strada6

strada-a2

Minidokumentären med Otterbox Strada serien och Lumitoro kan du se här:


Text: Redaktionen
Publicerad: 16 november, 2015